DSC2549

EK Padel: Goed toernooi voor Nederland biedt hoop voor WK

Nederland kan terugkijken op een prima Europees Kampioenschap. Op de finaledag van het toernooi streden zowel de mannen als de vrouwen nog om de vijfde plek van het EK tegen Zweden. De mannen sloten hun toernooi af met een knappe zege, de vrouwen moesten genoegen nemen met de zesde plek.

Veerkracht

De goede prestatie kwam de mannen bepaald niet aanwaaien. Op de openingsdag van het EK kregen zij een flinke dreun te verwerken nadat het sterke Frankrijk met 3-0 uithaalde tegen Oranje. Er was dan ook veerkracht voor nodig om alsnog een plek bij de beste acht teams te bemachtigen en de hoop op eremetaal levend te houden. Die plaatsing kwam er na overtuigende zeges op Polen en Oostenrijk.

Mede door de stevige nederlaag op dag 1 werd Nederland tweede in de poule, wat betekende dat torenhoog titelfavoriet Spanje de volgende tegenstander zou zijn. Die ploeg vol wereldtoppers bleek een maatje te groot voor Oranje. Via een makkelijke zege op Groot-Brittannië (2-0) belandden de Nederlandse mannen op de finaledag in een spannend duel met Zweden waarin Nederland in de derde wedstrijd de vijfde plaats zeker stelde.

Op herhaling

Ook de vrouwen troffen Zweden op de laatste dag van het toernooi in de strijd om plek vijf en dat was een herhaling van de derde poulewedstrijd. Nederland was op dat moment al geplaatst voor de laatste acht en leed tegen de Zweden de eerste nederlaag na dubbel winst op Estland en Groot-Brittannië. In het vervolg van het toernooi was Frankrijk te sterk waardoor de vijfde plaats het maximaal haalbare werd: toevallig ook precies de doelstelling die de Nederlandse vrouwen zich vooraf gesteld hadden.

Door een klinkende zege op Denemarken kwam er dus een rematch met de Zweden die helaas opnieuw verloren ging waardoor het de zesde plaats werd. Bondscoach van de dames Milou Ettekoven kijkt desalniettemin terug op een prima EK: ,,We hebben een goed resultaat geboekt. Het niveau wat Nederland heeft laten zien was goed, de sfeer was supergoed en we hebben alles gegeven als een team.’’

 

Over drie maanden zal Nederland willen proberen om de goede vorm door te zetten op het WK in Qatar dat in oktober plaatsvindt. Ettekoven: ,,We hebben laten zien dat we bij de besten van Europa horen dus we kijken daar positief naar en we hopen daar ook op een goed resultaat.’’