DSC3726

EK Padel: Oranje bij beste acht van Europa

Sterk optreden

De Nederlandse vrouwen wisten zich al op dag twee bij de beste acht van toernooi te plaatsen. Op de openingsdag van het EK werd padeldwerg Estland gemakkelijk opzij gezet (3-0) en dat bleek een fijne opwarmer voor de rest van de poulefase. Groot-Brittannië maakte het Oranje een dag later al een stuk lastiger door de eerste wedstrijd te winnen maar een sterk optreden van Marcella Koek en Steffie Weterings, die hun Britse tegenstanders slechts één game gunden, gaf Nederland een duwtje in de rug waarna Maaike Betz en Rosalie van der Hoek de winst knap binnensleepten: 2-1. Op de laatste dag van de poulefase bleek Zweden wel een maatje te groot voor Oranje (2-1), dat ook nog eens  Liza Groenveld zag uitvallen met een ogenschijnlijk vervelende blessure.

Meer grip

Bij de mannen verliep de opening van het EK een stuk stroever, mede doordat het sterke Frankrijk de eerste tegenstander was.  Nadat de eerste set van het toernooi nog knap gewonnen werd door Menno Nolten en Bart van Opstal, schakelden de Fransen duidelijk een tandje bij: 0-3. Een dag later kreeg Nederland wel meer grip op het toernooi na een belangrijke zege op Polen (2-1) waardoor de hoop op een plek bij de beste acht in leven bleef.  Even was er vrees op dinsdag toen Uriël Maarsen en Thijs Roper de eerste zege in een tiebreak uit de vingers zagen glippen tegen de Polen maar het bleek uiteindelijk de laatste wedstrijd die Nederland zou verliezen. Op woensdag verzekerde Oranje zich tegen de Oostenrijkers van de laatste acht door flink uit te halen: 3-0.

Pittige tegenstanders

Het toernooi gaat op donderdag verder met een afvalschema. De nummers 1 en 2 van de poules strijden in een afvalschema om de titel, de nummers 3 en 4 komen in een schema waarin de 9e plaats het hoogst haalbare is. De Nederlandse vrouwen nemen het in de kwartfinale op tegen Frankrijk, dat eerste werd in een poule met Portugal en België. De mannen zullen boven zichzelf moeten uitstijgen om ook na donderdag nog verder te gaan in het toernooi. Zij nemen het in de kwartfinale op tegen torenhoog titelfavoriet Spanje. 

 

Volg alle wedstrijden van het EK live! Check KNLTB TV voor de livestreams.