Padelballen Aan Het Net

FIP Rise Lelystad gaat voor vliegende start

Toernooidirecteur Pieter Hermus is enthousiast over de allereerste FIP Rise Lelystad editie. Deze week is het zover. En dan is het padeltoernooi ondanks de zomervakantie ook nog eens helemaal volgeboekt. “We staan te popelen, hebben een prachtig park en veel vrijwilligers die zorgen dat het toernooi goed gaat verlopen.” 

Dat FIP Rise nu voor het eerst in Lelystad wordt georganiseerd, betekent niet dat een padeltoernooi helemaal nieuw is op de banen van Tennis- en padelvereniging LTVL. “In 2015 hebben we de eerste twee padelbanen aangelegd, in 2020 volgden er nog twee en in 2022 weer twee. We hebben eerder al een Padel P100 en P500 georganiseerd, maar we wilden nu eigenlijk wel de padeltop van Nederland hier op de banen hebben, in plaats van dat zij de nodige FIP-toernooien in het buitenland spelen”, legt Pieter uit.

EK Italië

De aanvraag ging de deur uit, waarna de bevestiging van de FIP kwam. Traditiegetrouw in week 30 zou het allemaal gaan gebeuren. “Alleen toen bleek dat het EK in Italië was, waar de echte Nederlandse toppers aan deel zouden nemen. Dat is wel de reden dat we alleen een herentoernooi organiseren, want bij de dames zijn er op dit moment te weinig échte padeltoppers.”

Een gewaagde stap, ook omdat het FIP-toernooi in de zomervakantie plaatsvindt. “Er zijn altijd wel padellers die niet kunnen, ook als je een week eerder of later gaat zitten. We zijn superblij dat we schema’s hebben van 32, zowel in de kwalificatie als op het hoofdtoernooi en dat we met 600 deelnemers helemaal vol zitten.”

Internationaal gezelschap

“Bovendien viel er een padeltoernooi in Toulon uit dat ook deze week was. We hebben een mooi internationaal gezelschap met een paar top 100 padellers uit Spanje, England, Litouwen, België, Griekenland en Italië in het kwalificatietoernooi en in hoofdtoernooi een Fransman, Argentijn en Portugees.”

De kwalificaties beginnen woensdagochtend om 10.00 uur, het hoofdtoernooi is in het weekend, op de vrijdagavond, zaterdag en zondag. In dezelfde week vindt ook nog een open toernooi en P100 toernooi plaats. Kortom, drukke tijden voor Hermus en zijn team. “We hebben eventueel een overkapping, maar we hopen natuurlijk op mooie partijen in de buitenlucht met het nodige publiek, zeker omdat wij in de eerste week van de vakantie zitten. Echt, we staan met zijn allen te popelen!”