Ids Hannema

Titel voor Spaans duo op eerste internationale padeltoernooi LTVL

Top honderd-spelers Diego Gil en Miguel Gonzalez hebben de eerste editie van het internationale padeltoernooi in Lelystad, een zogenoemde 'FIP Rise', op hun naam geschreven. De Spanjaarden waren in de finale met 2-6, 6-4, 6-2 te sterk voor landgenoten Alonso Rodriguez Martinez en Daniel Santigosa Sastre.

Na een P100-toernooi in 2022 en een P500 in 2023 vond het bestuur van de Lawn Tennis Vereniging Lelystad het tijd om de padelvleugels verder te spreiden en een internationaal toernooi te organiseren. “In 2015 hebben we de eerste twee padelbanen aangelegd, in 2020 volgden er nog twee en in 2022 weer twee. We hebben eerder al een P100 en P500 georganiseerd, maar we wilden nu eigenlijk wel de padeltop van Nederland hier op de banen hebben, in plaats van dat zij de nodige FIP-toernooien in het buitenland spelen”, sprak voorzitter Pieter Hermus voorafgaand aan het toernooi dat 55 (mannelijke) deelnemers telde.

Hermus heeft een zoon die volledig door het padel gegrepen is. Pieter Hermus junior is met Daan Jans Nederlands kampioen tot en met 16 jaar en zij mochten in Lelystad proeven van het grote werk. In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi kregen zij met 6-0, 6-1 een lesje van de Spanjaarden Gonzalo Camara Rodriguez en Adrian Garcia Caballero, die zich later ook plaatsten voor het hoofdschema.

Nederlandse koppels

Vier Nederlandse koppels stonden in het hoofdschema van het internationale toernooi met een prijzenpot van 6250 euro en voor alle vier was de eerste ronde het eindstation. Robin Sietsma en Yannick Verwater verloren met 7-6, 6-1 van de Fransman Jerome Inzerillo en de Italiaan Emiliano Martin Iriart.

Nicolas van Betuw en Jorrit Notenboom weerden zich kranig tegen de Spanjaarden Rodriguez Martinez en Santigosa Sastre, maar moesten met 6-3, 7-6 buigen voor de latere finalisten.

Rene Lindenbergh en Werner Lootsma verloren met 6-3, 6-2 van Gil en Martinez, die het toernooi dus op hun naam schreven. Wildcardhouders Ids Hannema (FOTO) en Tygho Schoonus zetten als enige landgenoten in het hoofdschema een set op het scorebord, maar met 4-6, 6-3, 6-4 trokken de Spanjaarden Mario Huete Hernandez en Adrian Marques Berdonce aan het langste eind.

Volle bak

Omdat er bij de dames minder padeltoppers zijn dan bij de heren en acht van de beste Nederlands dames (en heren) waren uitgezonden naar de FIP European Padel Championships in Cagliari (Italië), was besloten om alleen een FIP Rise-herentoernooi te organiseren.

Desalniettemin was het lekker druk op sportpark Langezand, waar in totaal bijna 600 tennis- en padelspelers in de stralende zon hun wedstrijden afwerkten. Bijna 300 daarvan deden mee aan één van de padelcategorieën, zoals de 'P100' voor zowel mannen als vrouwen.

Lars Laurens en Robert Wezeman schreven dit toernooi op hun naam bij de heren. Zij klopten de eerder genoemde Pieter Hermus junior en Daan Jans in de finale met 6-0, 6-4.

Marella Keijser en Anastasiya Mulder waren als eerste geplaatst bij de dames en pakten overtuigend de hoofdprijs. In de finale waren ze met 6-3, 6-2 te sterk voor Roos Molenaar en Marleen Tol.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de de Lelystad Open Tennis en Padel 2024.

AFBEELDING: Ids Hannema in actie. Samen met Tygho Schoonus pakte hij in de eerste ronde een set tegen een Spaanse duo dat pas in de halve finales werd uitgeschakeld.