Uriel Maarsen bondscoach jeugd

Jeugd bondscoach Uriël Maarsen zet in op mooie EK-week en top acht ranking

Een mooie, positieve week met als doelstelling zowel voor de jongens als meisjes een top acht klassering. Jeugdbondscoach Uriël Maarsen heeft hoe dan ook zin in het EK jeugdpadel dat komende week plaatsvindt in Boedapest in Hongarije.

Met twaalf spelers bij de jongens en tien bij de meisjes in de U14, U16 en U18 categorieën en de staf, stapte Maarsen vrijdag het vliegtuig in. “Alle spelers en speelsters waren uiteraard al bekend en in beeld bij ons.”

Elkaar wennen

“In de zomermaanden hebben we met een grote groep op de maandag kunnen doortrainen bij de bond. Op die manier kon iedereen onderling ook wat aan elkaar wennen, want een U14 speler zal niet zo snel in aanraking komen met een U18 speler. Natuurlijk wil je het liefst nog meer samen trainen, maar dit was wat er kon. Ook omdat je met dit EK vlak achter de zomer zit.”

Van 2 tot en met 9 september speelt Oranje een landentoernooi van maandag tot en met zaterdag en een koppeltoernooi per leeftijdscategorie met afvalschema. Ook ruimt Maarsen, sinds voorjaar 2023 de padelbondscoach bij de jeugd, wat tijd in voor onderlinge trainingspartijtjes. “Het wordt hoe dan ook een pittig weekje. Ook logistiek gezien, want we spelen op vier parken, dus dat wordt volle bak reizen. Bovendien is het er 30 graden.”

Geleefd wordt

“Voor de ene speler met wat meer ervaring zal het allemaal iets gemakkelijker zijn, terwijl voor de ander het de eerste deelname is aan een zo’n groot evenement en het voelt alsof je de hele week geleefd wordt. Het is hoe dan ook een leerproces voor iedereen en hopelijk een gave ervaring.”

Je bent in het geval van Maarsen bondscoach, dus wil je ook presteren toch? Twee jaar geleden in het Spaanse Valencia werden de meisje vijfde van de acht en de jongens zesde van de elf. Nu is de inzet in beide gevallen top acht.
“Je ziet dat toplanden als Spanje en Portugal ook een hele goede jeugd hebben. Dat is bekend, van een aantal andere landen is het niveau wat lastiger is in te schatten.”

Heel netjes

“Aan ons als coachingstaf – ik doe het samen met nog drie andere coaches Milou Ettekoven, Evan Watson en Ivo van Dijk – om de spelers en speelsters op het EK zo goed mogelijk te begeleiden. Daarnaast is er iemand mee om de logistiek allemaal soepel te laten verlopen. We hopen op een hele positieve en mooie week. En als we zowel in de landenwedstrijd bij de jongens en meisjes in de top acht eindigen, dan vind ik dat heel netjes”, besluit Maarsen.