DPW 240401 Alyssa van Heyst Fotografie 2471

Padel Copa gaat voor grote glimlach

“Dat mensen met een grote glimlach naar huis gaan en dat wij dat met Sportworx mogelijk maken.” Het is het antwoord van mede-eigenaar en CEO Wilco Nijland op de vraag, waar hij op hoopt als Padel Copa achter de rug is. Volgende week is het dan zover. Van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september staat het spectaculaire FIP Rise-toernooi op de rol op het Jaarbeursplein in Utrecht.

Padel Copa is bijzonder, heel bijzonder, laat Wilco weten. “Alle echte padeltoppers uit Nederland doen mee zoals Bram Meijer, Sten Richters en Steffie Weterings. En dat niet alleen, het is ook het enige publiekstoernooi waar je ze tot in de finale kunt zien spelen en dat in een geweldige ambiance. Padel is gaaf, maar hoe gaaf is dat?”

Eenmalig plaats

Het toernooi is dan ook populair bij de padeltoppers, zeker ook uit het buitenland. Veel van hen waren vorig jaar actief op Padel Copa en hebben zich ook nu ingeschreven. Toen vond het toernooi eenmalig plaats in Rotterdam. Dat had te maken met het opbouwen en verhuizen van de BetCity Arena naar de havenstad, dat in 2023 ook gebruikt werd voor het WK Queen & King of the Court beachvolleybal.

Heel goed samen

“Maar Padel Copa is een echt Utrechts toernooi. Op het Jaarbeursplein bouwen we ons stadion weer op. Het hoofdtoernooi begint donderdagavond en duurt het hele weekend. Verder werken we naast de KNLTB ook heel goed samen met Sportclub Houten, waar de kwalificaties en de meeste padelmatches worden gespeeld. Met het openbaar vervoer ben je zo van Houten in hartje Utrecht. Echt ideaal.”

Volop entertainment

“We zien de nodige gelijkenissen tussen beachvolleybal van pak ‘m beet vijftien jaar geleden en padel nu”, zo gaat Wilco verder. “Al is padel iets meer geschikt voor een wat jongere doelgroep. Vandaar dat er tijdens het toernooi ook volop entertainment is met muziek, publieksactivatie en optredens tussen de rally, sets of wedstrijden door. Verder zorgen de skyboxen voor veel entertainment en het wordt volgende week ook nog eens prachtig zomerweer.”

Helemaal losgaan

Het is duidelijk. Nijland, Sportworx en de vele vrijwilligers (“er is altijd iets te doen”’) hebben er zin in en kijken uit naar de eerste padelslagen op het Utrechtse FIP Rise toernooi. Vrijdag 23 augustus sluit de inschrijving en dan kan het volgende week helemaal losgaan.
“We zijn bezig om Padel Copa nieuw in de markt te zetten. Ik hoop dat toeschouwers na hun bezoek zeggen van ‘we komen de volgende keer zeker terug’ en dat ze uiteindelijk met een grote glimlach naar huis gaan.”

Join Padel Copa en koop hier je tickets.