HK200906 0087

FIP Promises Dronten verbindt spelers en familie

“De sfeer was super. Hele families kwamen kijken en spelers zelf zag je ook met elkaar verbinden en afspraken maken voor andere toernooien”, vertelt toernooiorganisator Cecilia Arocena over het FIP Promises Dronten toernooi dit weekend. “We hebben veel derde sets gezien dus dat zorgde ervoor dat we lang van het spel van de jongeren konden genieten.”

Omdat het complex in Dronten zo groot is, waren er ook andere spelers die niet meededen aan het toernooi lekker een balletje aan het slaan. “Zij kwamen vragen wat voor toernooi het was en waren verbaasd over het niveau. Je ziet echt dat dit zo veel beter wordt.” Dit komt ook doordat jongeren van elkaar leren. “In de categorie onder achttien jaar waren twee jongens uit Spanje die alles zo professioneel aanpakten. Ze hadden veel overleg met hun coaches en deden bijvoorbeeld een warming-up. Je zag dat andere jongeren daar weer van leerden.”

De organisatie van het toernooi was volgens Cecilia geweldig. “De barmedewerkers waren vriendelijk, de kleedkamers waren perfect en alles verliep goed. Dit kregen we ook terug van bijvoorbeeld die twee jongens uit Alicante. Zij vonden de sfeer, de kleedkamers en ook het café erbij heel goed geregeld.”

Cecilia organiseert de toernooien voor de kinderen echt met haar hart. “Voor komend jaar ga ik kijken wat ik wil gaan organiseren. Minimaal wil ik eigenlijk wel nog een toernooi organiseren in Dronten. Nu was alles heel lastminute maar het lijkt me leuk om dit gewoon met een ruime voorbereiding nog een keer neer te zetten.”