Bram Meijer en Sten Rigters

FIP Promotion Houten is er helemaal klaar voor

Een ander moment in het jaar, maar verder gaat het FIP Promotion Houten toernooi maar wat graag verder op de ‘oude’ voet. Organisator Stanley Walters kijkt er naar uit. “Toppadel zowel bij de mannen als vrouwen en dat een heel weekend lang.”

Op de twaalf indoorbanen van Sportclub Houten, start het hoofdtoernooi op vrijdag met op zondag de grande finales voor de mannen en de vrouwen.

Internationale toppers

“De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. We hebben ook dit tweede jaar weer een aantrekkelijk deelnemersveld met nationale en internationale padeltoppers. Ditmaal uit Spanje, Italië, Portugal, België en natuurlijk Nederland. Zo komen onze nationale toppers Bram Meijer en Sten Richters in actie, net als Thijs Roper, die samenspeelt met Samuel Jones uit Engeland. Bij de vrouwen vormt Steffie Weterings ditmaal een koppel met Tia Norton, ook uit Engeland.”

Tevredenheid

Vorig jaar debuteerde het Houtense padeltoernooi op de FIP kalender en dat beviel prima, zo laat Stanley nog weten. Tevredenheid in drievoud: bij de spelers en speelsters, bij het publiek en bij de organistoren. Daarmee werd de basis gelegd voor een vervolg. Het was even passen en meten op de FIP kalender, maar uiteindelijk kwam donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober als beste speeldata uit de bus.


“Aan de faciliteiten voor de spelers zal het niet liggen, want het toernooi in Houten voldoet echt aan alle FIP Promotion eisen. En natuurlijk hopen we op veel publiek. Want dat verdient dit toernooi”, aldus Stanley, een ervaren organisator, die eerder tekende bij Sportclub Houten voor de P500 Masters 2022. “Als organisatie hebben we er dan ook zin en heten we iedereen komend weekend van harte welkom op de padelbanen van Sportclub Houten.”